Glenmorangie A Tale of Tokyo

DÁREK - 2 originální sklenice

Skladem: >5

Do 30. 4. u vás

2 290 Kč

Cena před slevou 2 990 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4848
Značka:
Glenmorangie
Země původu:
SKOTSKO-VELKÁ BRITÁNIE
Objem:
0,7 l
% alkoholu:
46,0 %

Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní.

Jak již název napovídá, limitovaná edice A Tale of Tokyo je inspirována Japonskem. Bill Lumsden, který za whisky Glenmorangie stojí, je nadšeným milovníkem japonské kultury, módy a jídla. Trvalo mu deset let, než se mu podařilo sehnat velmi žádané sudy z japonského dubu Mizunara a mohl vytvořit whisky, která by pro něj představovala Tokio - s mnoha vrstvami, protiklady a skýtající vždy nějaké překvapení.

A Tale o Tokyo je whisky bez udání stáří, která zrála v sudech z japonského dubu Mizunara, v sudech po bourbonu a v sudech po sherry.

Na designu etikety a dárkového boxu se podílel japonský umělec Yamaguchi Akira. Ten zhmotnil svou hravou a spletitou představu Tokia jako město plné kontrastů a vstev kultury.

Aroma: ostře bylinné, s náznaky máslového karamelu, které kontrastují s tóny kadidla a mýdla. To vše doplňuje pryskyřice a dotek cedrového dřeva.
Chuť: patro objímají pepřové tóny, ke kterým se přidává chuť kyselých pomerančů, nahořklých třešní a fenyklu.
Závěr: dlouhý a jemně oříškový, s náznaky mandlí, mandarinek, mletým bílým pepřem a další pryskyřice.

Tato whisky je značky Glenmorangie a pochází ze země SKOTSKO-VELKÁ BRITÁNIE. Zajímá vás více whisky této značky a destinace?