Pusser's Gunpowder Spiced

Skladem: >5

Do 30. 4. u vás

830 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4530
Značka:
Pusser's
Země původu:
TRINIDAD
Objem:
0,7 l
% alkoholu:
54,5 %
Pusser's 15 Y.O.

Ochutnejte vyšší řadu a poznejte ten rozdíl

2 090 Kč

Více než tři sta let dostávali britští námořníci denní příděl neboli „tot“ rumu. Tato tradice byla ukončena 31. července 1970, dne, jenž je znám jako „Black Tot Day“. Několik let poté se ale muž jménem Charles Tobias rozhodl tuto tradici oživit, získal práva a výrobní informace od námořnictva a tento rum s velkým příběhem uvedl na trh. Pusser‘s je jediný rum, který se vyrábí přesně podle původních specifikací.

Již léta se setkáváme s rumy z kategorie spiced a s tzv. overproof rumy. Nyní poprvé se obě kategorie potkávají v jedné lahvi. Pusser's Navy Gunpowder Spiced je vynikající rum, který zrál minimálně tři roky v jednou použitých, silně vypálených dubových sudech po bourbonu a poté byl obohacen o unikátní směs karibského koření včetně banánu, vanilky, čokolády, skořice a špetky zázvoru. Vzniká tak neuvěřitelně jemný rum s hlubokou chutí a sytou jantarovou barvou, který si můžete vychutnat čistý, s ledem nebo v koktejlu.

Rum byl vyroben je v legendárních a zcela unikátních dřevěných destilačních kotlích v Demerara Distillery v Guyaně. Lahvuje se při síle 54,5 %.

Aroma: melasa, banán, čokoláda, vanilka, skořice a jemný zázvor.
Chuť: káva, ořechy, nové koření, perníkové sušenky a čokoláda.
Závěr: dlouhý a i přes vyšší obsah alkoholu stále velmi jemný.

Před zavedením Sikesova hustoměru v roce 1816 bylo běžnou praxí na lodích Britského královského námořnictva, že vedoucí skladu, lodní purser, neboli Pusser, testoval sílu každodenního přídělu rumu smícháním destilátu s trochou vody, do které přidal pár zrnek střelného prachu. Směs byla poté zahřívána. Když nezhasla ani nevybouchla, naopak hořela jasným modrým plamenem, mělo se za to, že je to ta správná a jediná pravá síla rumu. Když byla po letech tato metoda testována hustoměrem, bylo zjištěno, že rum měl sílu 109 proof v americkém měření neboli 54,5 % alkoholu v měření evropském.

Tento rum je značky Pusser's.