Touch of Pineapple set

Skladem: 2

Do 3. 4. u vás

2 210 Kč

Cena před slevou 2 620 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4653
Značka:
Plantation
Objem:
2,1 l
% alkoholu:
41,0 %

Zvýhodněný set obsahuje Mhoba Franky's Pineapple (0,7L), Plantation Stiggins' Fancy Pineapple (0,7L) a Arcane Arrangé Ananas Rôti (0,7L). 

Mhoba Franky's Pineapple 
Jihoafrická značka Mhoba Rum se díky poctivému procesu výroby může pyšnit označením Pure Single Rum. K výrobě rumu používá místní jihoafrickou cukrovou třtinu Nkomazi, která je pěstována na vlastních plantážích Mhoba Sugar Estate na okraji městečka Malelane. K výrobě rumu se používá čistá šťáva z cukrové třtiny a její zpracování probíhá od začátku až do konce zcela ručně, výjimkou není ani ručně ovládaný lis. To umožňuje denně vyrobit maximálně čtyři tisíce litrů šťávy. Ta je následně přemístěna do fermentační nádrže, kde za použití místních kvasinek fermentuje pod otevřeným nebem až 3 týdny. Každý rum je vyroben 100 % kotlíkovou destilací v malých várkách. Rumy Mhoba neobsahují žádná přidaná aditiva, barviva či dochucovadla a ručně se plní do lahví s etiketami, které navrhl sám zakladatel značky. Rum se zde vyrábí s mimořádnou poctivostí a láskou a na výsledek jsou jeho tvůrci právem hrdí.

Mhoba Franky's Pineapple je blendem rumu Glass Cask, zrajícího ve skleněných demižonech, a bílého Pot Stilled rumu značky Mhoba. Do každého rumu se před smícháním přidává grilovaný čerstvý ananas odrůdy Natal Queen a nechá se macerovat po dobu 6 měsíců. Ačkoli si rum stále drží suchý profil plný dřeva, kouře a cukrové třtiny, tato macerace přináší lehkou ananasovou sladkost.

Plantation Stiggins' Fancy Pineapple
Stiggins' Fancy Pineapple je poctou postavě Reverenda Stigginse z románu Charlese Dickense Kronika Pickwickova klubu, jehož oblíbeným nápojem byl „ananasový rum“. Na vývoji tohoto mimořádného rumu se podílel barový historik David Wondrich.

Blend rumů z melasy:
Barbados: West Indies Distillery (kolonová a kotlíková destilace)
Jamajka: Long Pond Distillery (kotlíková destilace)
Trinidad: Trinidad Distillery Ltd. (kolonová destilace)

Výroba:
Slupky ananasu se macerují v rumu Plantation 3 Stars, který se následně destiluje na destilačním kotlíku v palírně Ferrand ve Francii. Dužina ananasu se maceruje v rumu Plantation Original Dark. Destilát a macerát se následně blendují dohromady.

Výsledný rum má bohaté a delikátní tóny ananasu, podtrhnuté náznaky kouře a hřebíčku.

Doporučené podávání: perfektní pro koktejly, např. Daiquiri.

Arcane Arrangé Ananas Rôti
Rhum arrangé, doslova „naaranžovaný rum“, má své kořeny na ostrovech Réunion, Mauricius, Madagaskar a na ostrovech Francouzských Antil. Jedná se o rum, resp. likér na jeho bázi, který je ochucený ovocem, kořením, rostlinami či jejich kořeny, které jsou v něm macerovány.

Řada Arcane Arrangé představuje lahodné spojení delikátního rumu z ostrova Mauricius, který se vyznačuje tóny čerstvé cukrové třtiny, a tropického ovoce, jež je pro ostrov Mauricius typické. Tento exotický elixír je ideální vychlazený či na ledu, jako aperitiv či digestiv.

Ananas Rôti v chuti spojuje intenzivní tóny čerstvého ananasu, sladkost karamelu a delikátní mauricijský rum. Jeho chuť skvěle doplní čokoládové dezerty.

Plantation

Plantation

Za rumy Plantation stojí Alexandre Gabriel, zakladatel značky, její master blender a odhodlaný perfekcionista. Během 90. let křižoval Karibik a vyhledával ty nejlepší rumy, aby následně založil značku Plantation a světu představil rumy v ikonických, lýkem převázaných lahvích.

Více o značce

Tento rum je značky Plantation. Zajímá vás více rumů této značky a destinace?