Při výrobě mezcalu Ojo de Tigre se používají dvě odrůdy agáve.
Espadin se pěstuje v Oaxace, která je srdcem mexické mezcalové oblasti. Tobala se pěstuje v sousedním státě Oaxaca - Puebla. Každý z těchto dvou kultivarů dodává mezcalu jedinečné vlastnosti. Espadin má bylinné tóny s citrusovými a ovocnými tóny, které se dobře snoubí se zemitou chutí agáve Tobala. Na rozdíl od Ojo de Tigre Joven však tento mezcal po pražení, drcení a destilaci zraje v dřevěných sudech. Zrání je příčinou zlatavé barvy. Tento mezcal vyniká citrusovými, uzenými kakaovými a ovocnými tóny s lehkým nádechem vařené agáve a okurky.
Spoluzakladatel mezcalu "Ojo de Tigre" Luis Gerardo Méndez je mexickou filmovou hvězdou. Účinkuje v komediálních seriálech společnosti Netflix Club de Cuervos a Murder Mystery, kde hraje po boku Jennifer Anniston. Je zastáncem mezcalu a tento historický nápoj uvedl do světa lihovin nové generace.