Silk & Spice představuje výjimečné chutě umožněné rozmanitým portugalským terroirem, původními portugalskými hrozny a exotickým kořením objeveným na cestách na Dálný východ v 16. století. Jedná se o červenou směs hlubokých, bohatých vrstev, vyznačujících se vůní zralého červeného ovoce s nádechem vanilky a koření. Tři ze čtyř hroznů používaných k výrobě Silk & Spice jsou původní portugalské odrůdy (40% Touriga Nacional, 20% Baga, 20% Syrah, 20% Alicante Bouschet).
Štítek ilustruje reinterpretaci původní mapy XV. století z doby velkých objevů. Detailně popisuje Bengálský záliv, portugalský erb a historickou karavelu té doby. To vše symbolizuje statečnost námořních průzkumníků, kteří cestovali do neznáma a objevili svět koření, jako je muškátový oříšek, skořice a pepř, a také látky, jako například hedvábí.