Los Siete Misterios Ensamble Especial

Momentálně nedostupné

3 080 Kč

Cena před slevou 3 450 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4104
Značka:
Los Siete Misterios
Země původu:
MEXICO
Objem:
0,7 l
% alkoholu:
45,0 %

Bratři Eduardo a Julio Mestre založili Los Siete Misterios (v překladu sedm tajemství) v roce 2010 s cílem vytvořit destilát, který reprezentuje zvyky, kulturu a vášeň Mexika - mezcal. Strávili roky ochutnáváním mezcalu ve vesnicích po celé Oaxace. Setkali se s místními Maestros Mezcaleros, kteří používají tradiční techniky zdokonalované po generace. Ve snaze zachovat tyto znalosti předků se Eduardo a Julio spojili s odborníky, aby spolupracovali na moderním přístupu k tradičnímu mezcalu.

Los Siete Misterios si zakládá na udržitelnosti. Mezcaly se vyrábí pouze ze zralých rostlin agáve. Čeká se, až rostlina vytvoří, nebo se chystá vytvořit květní stonek, což se děje těsně předtím, než agáve odumře. Srdce agáve neboli piña se tři až pět dní vaří v tradičních podzemních pecích z hlíny a kamenů. Poté se drtí za použití ručně vyrobené dřevěné palice, nebo se využívají chilské koně táhnoucí tradiční zařízení zvané tahona. Šťáva a vlákna se následně uloží do velkých dřevěných kádí, kde jsou vystaveny působení vzduchu. Fermentace probíhá díky teplotě a divokým kvasinkám zcela přirozeně, přidává se pouze čistá pramenitá voda. Na konci procesu je samotná destilace, a to v měděných nebo hliněných kotlích.

Ensamble Especial je speciální blend vyrobený ze čtyř odrůd agáve: Espadín, Cuishe, Tobalá a Tepeztate. Jedná se o limitovanou edici, která se vyrábí pouze jednou ročně. Tento mezcal je lahvován při síle 45 % alkoholu.

Destilace: dvojitá v měděném kotlíku
Oblast: San Dionisio, Oaxaca