Whisky balíček 3

Skladem: >5

Do 3. 4. u vás

1 650 Kč

Cena před slevou 1 780 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4465
Objem:
2,1 l
% alkoholu:
40,33 %

Balíček obsahuje Bushmills Black Bush (0,7L), Paddy Devil's Apple (0,7L) a Teeling Small Batch (0,7L)

Bushmills Black Bush
Bushmills je nejstarší licencovanou irskou palírnou. Koncesi pro výrobu komerční whiskey jí udělil anglický král Jakub I. v roce 1608. Whiskey se zde vyrábí s vysokým podílem sladového ječmene, trojitou destilací v měděných kotlíkových destilačních zařízeních. Black Bush je speciálním blendem s 80 % sladové whiskey, jež zrála v sudech po oloroso sherry. To ji dodává jemnou chuť, hedvábnou strukturu a bohatý ovocný nádech se stopou oříšků.

Paddy Devil's Apple
Historie nejznámější irské whiskey sahá až do roku 1877. O pět let později se ke společnosti připojil Paddy Flaherty, jehož úkolem bylo prodávat whiskey, která tehdy nesla poněkud těžkopádný název Cork Distilleries Company Old Irish Whiskey. Byl dobrý obchodník, a tak se mezi hospodskými záhy rozšířilo označení Paddy Flaherty’s whiskey. Uchytilo se natolik, že společnost roku 1912 oficiálně změnila název svého produktu na Paddy Irish Whiskey.

Paddy's Devil's Apple spojuje irskou whiskey, skořici a jablka. Jde o kořeněný likér lahvovaný o síle 35 %.

Aroma: šťavnatá jablka, skořice, dubové dřevo.
Chuť: navazuje na vůni, připomíná jablečný koláč.
Závěr: hřejivý, s tóny jablek a pikantního zázvoru.

Teeling Small Batch (v tubě)
První doložené prameny, které hovoří o výrobě irské whiskey rodinou Teelingů, sahají do roku 1782. Rodina Teelingů je známá pro svou vizi dělat věci jinak a jejich whiskey jsou tomu důkazem. Teeling whiskey byla a je vyráběna vždy jen v malých omezených várkách.

Teeling Small Batch zraje v ručně vyráběných a pečlivě vybíraných sudech po jihoamerických rumech. Právě tyto sudy jí dodávají jedinečnou, extra sladkou a příjemně hladkou chuť. Whiskey je stáčena do lahví při obsahu alkoholu 46%, bez použití studené filtrace, což umožňuje zachovat všechny přírodní vůně. Teeling Small Batch je vyhledáván milovníky irské whiskey, ale potěší i rumové nadšence. V chuti je znatelný vliv rumových sudů se závanem vanilky a koření, které se snoubí s jemnými tóny dřeva a vřesu.