Mauricia l'Intendance

Skladem: >5

Do 29. 4. u vás

1 420 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4435
Značka:
Mauricia
Země původu:
MAURITIUS
Objem:
0,7 l
% alkoholu:
60,0 %

Palírna Grays se nachází v oblasti Pamplemousses na severozápadě ostrova Mauricius. V Domaine de la Villebague zde v roce 1740 vznikl první cukrovar na ostrově a nedlouho poté, v roce 1742, zde byla postavena první destilerie. Dnes je Grays single estate palírnou, kde probíhá celý proces výroby, od plantáží cukrové třtiny až po lahvování.

Rumy Mauricia jsou vyráběné 100 % z čerstvé šťávy z cukrové třtiny a jsou pojmenované podle plantáže na severu ostrova.

V roce 2018 vybrala společnost na plantážích speciální pole pro pěstování cukrové třtiny určené pro šťávu, nikoli melasu, a provedla úpravy v palírně, aby bylo možné šťávu okamžitě zpracovávat. Cukrová třtina se zpracovává v jednom z nejmodernějších cukrovarů na světě a následně míří do palírny, nacházející se o 5 km dál. Cesta šťávy z cukrovaru do fermentačních tanků netrvá déle než 3 hodiny. Šťáva se fermentuje po dobu 30 hodin za pomocí speciálně vyvinutých kvasinek a následně prochází destilací. Výsledné rumy se vyznačují svěžím profilem s náznaky máty, koření a pepře.

Destilace verze L’Intendance probíhá v měděném kotlíkovém destilačním zařízení ve třech várkách. První množství 10 000 litrů zkvašené šťávy cukrové třtiny se destiluje jednou. Vyrobený destilát se smíchá s čerstvou třtinovou šťávou a destiluje se podruhé. Výsledek této destilace se také smíchá s čerstvou třtinovou šťávou a destiluje se potřetí, aby vznikl exkluzivní, čirý a velmi těžký rum s více než 416 gramy kongenerů na hektolitr. Během každé destilace vybírá mistr palírník tzv. hlavy a ocasy svými senzorickými schopnostmi, aby uchoval tu nejlepší část destilátu a vytvořil tak jedinečný rum.

Výsledný destilát s obsahem alkoholu 69,6 % se nechává uležet v tancích z nerezové oceli po dobu 30 měsíců, aby vznikl co nejvyváženější, 100% přírodní aromatický elixír. Ten je pomalu nařeďován a následně se plní do lahví s obsahem alkoholu 60 %.

L’Intendance je francouzský název stromu Ficus microcarpa neboli malajského banyanu. Jedná se o tropický strom, dosahující slušné výšky, který má stejně rozložitou korunu jako kořeny. Obvykle se vysazuje jako stínový strom, aby poskytoval chlad, a bývá často spojován s blahodárnými duchy a životní energií. Na usedlosti Mauricia v roce 1957 vysadili tucet těchto krásných mohutných stromů na hlavní cestě, aby při vstupu starou železnou branou vytvořily úchvatný pohled a závan svěžesti.