Whyte & Mackay

Příběh značky Whyte and Mackay začal v roce 1844 v Glasgow, kdy se James Whyte a Charles Mackay rozhodli obyvatelům města Glasgow poskytnout alternativu ke koňaku v podobě kvalitní blendované whisky.

Ačkoliv značka na své počátky odkazuje dodnes, od té doby se výroba této jemné, plné whisky zdokonalila, z velké části díky procesu trojitého zrání. Nemalou zásluhu na tom má i současný master blender, který je již třetí generací své rodiny v této pozici, a také odkazu všech těch, kteří tuto funkci zastávali před ním.

Na začátku výrobního procesu jsou pečlivě vybrané stařené sladové a obilné whisky z dvou nejslavnějších regionů Skotska, Highland a Speyside. Tyto whisky se ukládají k dalšímu zrání, přičemž sladové a obilné whisky zrají zvlášť. Zatímco většina blendovaných whisky zde končí, ve Whyte and Mackay následuje ještě jeden krok, kterým je závěrečné zrání, kdy se sladové a obilné whisky ukládají ke společnému zrání do sudů po sherry.

Toto závěrečné zrání dodává whisky plnou barvu se zlatými odlesky a zakulacené, bohaté aroma s jemnými tóny medu a ovoce. Čas, který se této whisky věnuje při zrání, je odměněn vyváženou, jemnou chutí.

Aroma: hladké, s hřejivými tóny marcipánu, manukového medu, krémového karamelu a cukru demerara, následované stopami glazovaného ananasu, jablek a čokoládových pralinek.
Chuť: jemné tóny tropického ovoce, šípkového sirupu, karamelizovaného pomeranče a makrónek.
Závěr: broskve v sirupu, lékořice a sevillské pomeranče.

Tato whisky je značky Whyte & Mackay a pochází ze země SKOTSKO-VELKÁ BRITÁNIE. Zajímá vás více whisky této značky a destinace?