Capovilla Alto Grado Albicocche del Vesuvio

Vittorio „Gianni” Capovilla je světově uznávaný jako jeden z nejlepších mistrů palírníků na světě, ne-li nejlepší vůbec. Mechanik a později technik jedné z největších továren na materiál pro enologii má ale jednu slabost: ovoce. To byl důvod, proč se před více než 30 lety rozhodl věnovat destilaci. Zpočátku, po roce 1976, vyráběl víno a destiloval ovocné destiláty víceméně jako hobby, ale v roce 1986 založil destilerii ve vesnici Rosà poblíž Bassana del Grappa. Neúnavně hledá mizející druhy a divoce rostoucího ovoce od Rumunska až po Vesuv, od Val Venosta až po Champagne. S technikou a srdcem ve službách přírody je zcela oddán dosažení dokonalého extraktu kvintesence a čistoty.

Alto Grado je limitovaná edice destilátů s vysokým obsahem alkoholu z vybraných, velmi vzácných odrůd ovoce. Tato řada ovocných destilátů je výsledkem spolupráce Vittoria Capovilly s Gianlukou Garganem, majitelem výrobní a distribuční firmy Velier z italského Janova. Alto Grado Albicocche del Vesuvio je meruňkový destilát mimořádné kvality; meruňky užívané k jeho výrobě rostou na úpatí sopky Vesuv, vévodící Neapoli.