Legendární Punt E Mes kombinuje sladkost Vermutu a hořkost chininu.
Historie tohto Vermutu se začala psát 19. dubna 1870, v baru historického výrobce vermutů-Carpano v centru Turína, kam přišel burzovní makléř a zachytil diskusi o růstu určitých akcií na akciovém trhu, které vzrostly o jeden a půl bodu. Objednal obvyklé Carpano vermut, do kterého chtěl přidat ještě část chininu. Použil pro to piemontský dialekt "Punt e Mes". Nápoj tím získal neuvěřitelné komplexnosti a okamžitě se ujal. Tehdejší barman Maurizio Boeris jej začal nabízet jako aperitiv před obědem a jeho popularita stále rosta. Nakonec se Carpano rozhodlo tento vermut obohacený o chinin vyrábět sériově a tak vznilk dnes již legendární Punt E Mes.
Podávejte vychlazené ve sklence s plátkem pomeranče. Ideální je i do různých míchaných nápojů.